Cazane Atmos combi pentru gazefierea lemnului, peleţilor


Cazane combi pentru gazefierea lemnului, peleţilor, gazului metan şi, în plus, a petrolului lampant

Noua seria de cazane combi ATMOS DC 15EP(L), DC 18SP(L), DC 25SP(L), DC 32SP(L) permite arderea ecologică a lemnului pe principiul generatorului de gazefiere, în combinaţie cu arzător pe peleţi, gaz metan sau petrol lampant. În funcţie de tip, cazanul permite alternarea combustibilului: încălzim cu peleţi, cu gaz metan, sau cu petrol lampant, în funcţie de arzătorul pe care îl încorporăm. Bineînţeles că în funcţie de necesităţi există posibilitatea de a achiziţiona cazanul fără arzător, pe care îl puteţi alege ulterior, sau puteţi utiliza acela de la cazanul vechi.

Construcţia cazanului

Cazanul propriu-zis este construit ca un corp cu trei camere suprapuse. Primele două camere superioare servesc la gazefierea lemnului, aşa cum ştim de la cazanele clasice cu gazefiere pe care le fabricăm standard. A treia cameră, cea mai de jos, este prevăzută în partea frontală cu arzătorul solicitat şi, pentru o calitate optimă a arderii, este căptuşită cu ceramică. Sistemele de ardere sunt despărţite între ele de un înveliş cu apă, care reduce influenţa reciprocă a acestor sisteme, cazanul atingând astfel randament mare la arderea fiecărui combustibil separat. Degajarea gazelor de ardere este soluţionată printr-o singură gură de ieşire, fapt datorită căruia este suficient un singur coş de fum.

Avantajele cazanelor ATMOS

  • posibilitatea de combinare separată a tipurilor de combustibil – alternarea combustibililor fără a face modificări la cazan: lemn + peleţi, lemn + gaz metan, lemn + petrol lampant
  • posibilitatea de a schimba fiecare arzător – oricând putem trece pe alt combustibil
  • eficienţă mare pentru fiecare tip de combustibil – practic, identică cu cea a cazanelor speciale pe petrol lampant, pe gaz metan sau pe peleţi (până la 92,3 % la randamentul nominal)
  • soluţionare mai ieftină – dacă adunăm cheltuielile necesare achiziţionării a două cazane, şi racordarea lor la coş de fum, ne dăm seama că un singur cazan, chiar dacă mai scump, este mult mai avantajos din punct de vedere economic
  • spaţiu mic de amplasare şi exploatare – comparativ cu mai multe cazane
  • un coş de fum şi un canal de ful
  • exploatare ecologică – cazan conform ČSN EN 303-5 clasa 3
  • cazan subvenţionat – numai în varianta lemn în combinaţie cu arzător pe peleţi
DATE TEHNICE: DC 15EP (L) DC 18SP (L) DC 25SP (L) DC 32SP (L)
Randamentul cazanului pe lemne KW 10 – 14,9 14 – 20 17 – 25 25 – 35
Randamentul cazanului pe pelete KW 4,5 – 15 4,5 – 15 6 – 20 6 – 20
Randamentul cazanului pe ulei, gaze naturale KW 15 – 20,5 15 – 20,5 15 – 30 15 – 30
Combustibil – lemne LEMNE USCATE 12 – 20 % / PUTEREA CALORICĂ 15 – 18 MJ/ kg/ ø 70 – 150 mm
Combustibil – pelete PELETE DE LEMN CALITATE SUPERIOARĂ o 6 – 8 mm (pelete albe)
Combustibil – gaze naturale, extra
CLU
GAZE NATURALE CU PUTEREA CALORICĂ 34 MJ / m3, extra CLU O PUTERE CALORICĂ 42 MJ/ kg

Leave a Reply

Your email address will not be published.